نام آزمایش:
پروتئین تام خون، پروتئین توتال سرم
نام های دیگر آزمایش:
total protein,TP
موارد کاربرد تست:
اندازه گیری غلظت پروتئین توتال تست مفیدی برای تشخیص بسیاری از نارسایی ها است.
به صورت کلی برای ارزیابی وضعیت تغذیه ای است و در بیماری های مختلف تغییرات دارد.
پروتئین توتال سرم شامل آلبومین + گلوبولین ها شامل (آلفا – بتا – گاماگلوبولین) و در پلاسما فیبرونوزن هم به آن اضافه می شود.
اساس روش آزمایش :
فتومتریک بر طبق روش Biuret
در این آزمایش پروتئین در محیط قلیایی با یون های مس تشکیل یک کمپلکس لاجوردی رنگ می دهد. شدت رنگ ایجاد شده متناسب با مقدار پروتئین در نمونه می باشد.
نمونه مورد نیاز در بخش نمونه گیری:
خون تام وریدی
نمونه مورد نیاز در بخش فنی:
سرم- پلاسما همراه با هپارین یا EDTA
حداقل مقدار:
500 لاندا
معیار غیر قابل قبول بودن نمونه:
همولیز بودن نمونه افزایش کاذب میدهد.
اگر گارو روی بازو زیاد بسته بماند به صورت غیر طبیعی باعث افزایش کاذب توتال پروتئین میشود.
مقادیر طبیعی :
کودکان : پسر دختر
تا 30 روزه 6.3-4.1 گرم در دسی لیتر 6.2-4.2 گرم در دسی لیتر
1 تا 6 ماه 6.7-4.7 گرم در دسی لیتر 6.6-4.4 گرم در دسی لیتر
7 ماهه تا 1 ساله 7.0 -5.5 گرم در دسی لیتر 7.9-5.6 گرم در دسی لیتر
2 تا 18 ساله 8.0-5.7 گرم در دسی لیتر 8.0 -5.7 گرم در دسی لیتر
بزرگسالان :
8.8-6.6 گرم در دسی لیتر