Anti TPO

Anti-TG
می 6, 2020
Antimullerian Hormone, Serum
می 6, 2020

 

 تشریح تست:

این تست اساسا برای افتراق دادن بیماری های تیروئیدی نظیر تیروئیدیت هاشیموتو یا تیروئیدیت لنفوسیتی مزمن (در کودکان) به کار می رود. اگرچه اکثر بیماری های تیروئیدی با افزایش سطح آنتی بادی ضد میکروزومی همراهند ولی تیروئیدیت مزمن شایعترین (تیروئیدیت هاشیموتو در بالغین و تیروئیدیت لنفوسیتیک در کودکان و بالغین جوان) آنهاست.

کاربردهای بالینی:

1-کمک در تشخیص بیماریهای اتوایمیون تیروئید مانند تیروئیدیت هاشیموتو و بیماری گریوز.

2-افتراق بیماریهای اتوایمیون تیروئید از گواتر غیر اًتوایمیون و یا کم کاری تیروئید.

3-به عنوان یک روش تشخیصی در تصمیم گیری برای درمان بیماری که دارای کم کاری تیروئید تحت بالینی می باشد.

یافته های طبیعی/ غیر طبیعی:

افزایش سطح

-تیروئیدیت هاشیموتو

-میکسودم (Myxedema)

-آرتریت روماتوئید

-آنمی پرنیسیوز

-تیروتوکسیکوز

-هیپوتیروئیدی

-کارسینوم تیروئید

تفسیر:

در بیماران هیپوتیروئیدی، افزایش Anti-TPO با حساسیت 95% ، از تشخیص تیروئیدیت اتوایمیون حمایت می‏کند. با وجود آنکه افزایش سطح آنتی بادیهای ضد تیروئید پراکسیداز (Anti-TPO) در انواع زیادی از بیماریهای تیروئیدی مشاهده می گردد، اما شایعترین آن تیروئیدیت مزمن ( تیروئیدیت هاشیموتو در بزرگسالان و تیروئیدیت لنفوسیتی در کودکان) است. این آنتی بادی در 90- 70 درصد مبتلایان به تیروئیدیت هاشیموتو وجود دارد. تیروئیدیت مزمن با سایر بیماریهای خودایمن (کلاژن عروقی) در ارتباط است.

Anti-TPO همچنین در سایر بیماریهای خودایمن نظیر دیابت ملیتوس نوع یک ، آرتریت روماتوئید و کم خونی پرنیشیوز مشاهده می گردد. در 12% زنا ن و 1% مردان سالم و بدون علامت ممکن است Anti-TPO مثبت گردد. این آزمایش غالباً به همراه آزمون آنتی بادی ضد تیروگلوبولین (Anti-TG) انجام می گیرد تا حساسیت و اختصاصیت آن افزایش یابد.

توضیحات:

تست Anti-TPO عمدتاً به منظور افتراق بيماريهاي تيروئيدي مورد استفاده قرار مي گيرد.

90% بیماران تیروئیدیت خود ایمنی دارای آنتی بادیهای ضد تیروئید پراکسیداز می باشند. در بیشتر بیماران آنتی بادی ضد تیروگلوبین (Anti-TG) نیز یافت می شود.

غالباً اين تست به همراه آنتي بادي ضد تيروگلوبولين انجام مي گردد تا حساسيت و اختصاصيت آن افزايش يابد.

این آنتی بادی ها در صورت داشتن سطح بالا در سه ماهه سوم بارداری از مادر به جنین قابل انتقال هستند و ممکن است باعث ایجاد اختلالات تیروئید در جنین شوند.

سایر نام ها:

آنتي بادي ميكروزومي ضد تيروئيدي، اًتو آنتي بادي تيروئيدي، آنتی بادیهای ضد تیروئید پراکسیداز Anti Thyroid Microsomal Antibodies, Anti Thyroid Peroxidase Antibody.

نوع نمونه:

سرم

شرایط نمونه گیری:

نياز به ناشتايي یا آمادگی خاصی نمي باشد.