Toxoplasma PCR

VZV PCR
می 3, 2020
Rub.PCR
می 3, 2020

نام کامل آزمایش

Toxoplasma gondii Antibody, IgG

نام فارسی آزمایش

آنتی بادی IgG علیه انگل توکسوپلاسما گوندینوع نمونه

روش انجام

EIA, IIFA

نوع نمونه

S, PE, PH, BF, CSF

حجم نمونه

ml4

علت درخواست

تشخیص توکسوپلاسموز حاد در بیماران دچار سرکوب ایمنی، زنان باردار و نوزادان.

تشخیص ایمنی حاصل از عفونت قبلی (مانند عفونت جنینی)

توضیحات

توکسوپلاسموزیس عبارت است از یک بیماری انگلی با توکسوپلاسما گوندی که در انسان‌ها و بسیاری از گونه‌های پستانداران و پرندگان ایجاد می‌شود. در طول چند هفته اول پس از قرار گرفتن در معرض بیماری، عفونت به طور معمول باعث ایجاد یک بیماری خفیف مانند آنفلوآنزا می‌شود. انگل به ندرت باعث هر گونه نشانه در افراد بزرگسال و سالم می‌شود.با این حال افراد مبتلا به ضعف سیستم ایمنی بدن، مانند بیماران مبتلا به ایدز و یا زنان باردار، ممکن است به طور جدی بیمار شوند و گاهی اوقات می‌تواند کشنده باشد. این انگل می‌تواند باعث آنسفالیت (التهاب مغز) و بیماری‌های عصبی شود و می‌تواند قلب، کبد، گوش داخلی و چشم را تحت تأثیر قرار دهد.تحقیقات اخیر توکسوپلاسموز را با خودکشی، اختلال نقص توجه بیش فعالی، اختلال وسواسی جبری، و اسکیزوفرنی مرتبط دانسته است.در دو گروه از افراد جامعه احتمال بیماری وجود دارد:الف) افرادی که مبتلا به بیماری های تضعیف کننده سیستم ایمنی هستند. در این گروه معمولا افرادی قرار دارند که مبتلا به ویروس HIV هستند. در این افراد به دلیل رشد زیاد انگل در بدن و عدم توانایی سیستم ایمنی در متوقف ساختن آن، علائم بالینی ظاهر می شود که میتوان به علائم عصبی شدید، تشنج، فلجی، کما و مرگ حتی با وجود اقدام به درمان، اشاره کرد.ب) مادرانی که در طول بارداری برای اولین بار توسط توکسوپلاسما گوندیای آلوده می شوند میتوانند عفونت را به جنین منتقل کنند. اکثریت نوزادان در حین تولد نشانه های بالینی را نشان نمی دهند و به مرور زمان این علائم شکل میگیرد. کودکانی که به صورت مادرزادی به این انگل آلوده شده اند دارای علائمی از جمله نابینایی، ناتوانی های ذهنی، ناشنوایی و در موارد شدید مرگ می باشند.خانم ها می توانند قبل از بارداری از تست های سرولوژیک موجود برای ردیابی توکسوپلاسما استفاده نمایند. احتمال انتقال انگل به جنین و بیماری نوزاد در خانم هایی که قبل از بارداری با این انگل آلوده شده اند و دارای آنتی بادی در مقابل آن هستند وجود ندارد.روش دقیق تشخیص آزمایش خون و بافت به روش مولکولی Real Time PCR است. در صورتی که به ابتلای جنین شک داشته باشند با روش آمنیوسنتز مایع دور جنین را مورد آزمایش مولکولی قرار می‌دهند.

تست های تکمیلی

TORCH; CSF Analysis; Amniotic Fluid Analysis

تداخلات آزمایشگاهی

۱- پاسخ‏های سرولوژیک در حضور نقص ایمنی فاقد اطمینان هستند. PCR مثبت نشانه وجود DNA ویروس است ولی PCR منفی وجود بیماری فعال را رد نمی‏کند.

۲- فاکتور روماتوئیدی یا آنتی بادی های ضد هسته ای (ANA) موجب نتایج مثبت کاذب می گردند.

۳- سایر عفونتهای فعال مادرزادی می توانند موجب نتایج مثبت کاذب گردند.

۴- نمونه های شدیداً همولیز و لیپمیک در نتایج آزمایش ایجاد تداخل می کنند؛ همچنین وجود فیلامان های فیبرین می تواند در آزمایش ایجاد تداخل کند.

۵- در بیماران مبتلا به ایدز میزان آنتی بادیهای اختصاصی IgG کم یا متوسط و میزان IgM منفی می باشد.